Няма повишаване на лихвените равнища за нови ипотечни кредити. Ако има

...
Няма повишаване на лихвените равнища за нови ипотечни кредити. Ако има
Коментари Харесай

Ще има ли покачване на лихвите?

Няма повишение на лихвените нива за нови ипотечни кредити. Ако има такова, то е алегорично. Не се допуска внезапно повишение на лихвите по старите заеми. Това сподели за " Твоят ден "   по Нованюз кредитният съветник Иво Димитров.

По думите му всяка конвертируема валута потегля да търси ликвидност в Щатите. " Левът обезпечава ликвидността. По-ниските лихвени проценти по отношение на $ и еврозоната значат, че той е по-стабилната валута. Лихвите по депозитите ще се вдигнат, тогава когато ликвидността намалее. В края на годината лихвите може и да намалеят ", изясни той.

Кредитният съветник Десислава Николова счита, че това, че не сме в еврозоната е плюс, тъй като по тази причина не се повишават лихвите по заемите. " Българска народна банка не регистрира покачване на лихвите - по данни от края на февруари 2,6% е междинната рента по новоотпуснат заем. На процедура няма растеж лихвените равнища за физически лица и семейства, а по-скоро за юридическите лица - бизнес клиентите, които имат референтен лихвен % - 3,6%. Лихвите по заемите евентуално ще набъбнат в един предстоящ интервал, само че все още това не се вижда ", означи тя. 

По думите ѝ се чака превръщане на лихвения цикъл. " Дори висшите банкери споделят, че ще има гладко покачване на лихвите ", уточни Николова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР